Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op facilitymanagement.startpagina.nl

Facilitair Management

  • Tim

    Hallo

    Ik doe op dit moment MTRO en zit in mijn laatste leerjaar. Nu ben ik aan het kijken wat ik hierna wil gaan doen. Wil als vervolg opleiding wel een HBO opleiding doen, heb al een HAVO diploma.

    Nu is mijn oog gevallen op facilitair management.

    Wat is dat voor een opleiding, wat zijn jullie ervaringen. Wat voor vakken krijgen je zoal? En wat is het toekomst perspectief, wat kun je er allemaal mee.

    Heel veel vragen, maar ben blij met iedere info die ik kan krijgen

    alvast bedankt!

    Mvg,

    Tim

  • natasja

    Beste Tim,

    Facility management is een zeer brede opleiding waarbij je in verschillende sectoren op verschillende functies terrecht kan komen. In de opleiding krijg je onderandere inrichting, managementstijlen, services, recht en accounting. Het is handig om te kijken bij een hogeschool bij je in de buurt welke vakken er exact worden gegeven en hoeveel. Je kan niet in alle vakken perfect scoren omdat de opleiding erg breed is.

    Waar je terrecht kan komen? er zijn twee hoofdstomen, manager en adviseur. Je kan dus of leiding gaan geven aan een facilitair team (danwel gespecialiseerd danwel niet) of adviezen gaan schrijven voor organisaties. Dan zijn er nog de verschillende sectoren, er zijn bedrijven die zich puur richten op facilitaire zaken zoals procore en facilicom maar je kan ook bij een gewone organisatie werken in de overheid, scholen, ziekenhuizen, internationale en nationale organisaties maar ook in hotels en evenementen.

    Eventueel zou je na je hbo opleiding ook door kunnen studenten op bedrijfskunde of dergelijke middels een master.

    Er zijn dus heel veel verschillende opties en er is niet een soort functie waarin je terrecht kan komen, waar je uiteindelijk komt ligt ook vooral aan jezelf en je eigen motivatie.

    Groet,

    Natasja